csütörtök, június 20, 2019

Keresés

Elindult a régió első startup programja, a V4 Startup Force

2785Elindult a régió első startup programja, a V4 Startup Force, a Design Terminal szervezésében indított ösztöndíjprogram célja a régión belüli startupok és nagyvállalatok együttműködésének támogatása, ezáltal az országok közötti üzleti kapcsolatok erősítése - közölte a Design Terminal.

Közölték, hogy az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával, a Design Terminal és partnerei, a szlovák 0100 CAMPUS, a lengyel Foundation for Technology Entrepreneurship és a cseh UP21 közös munkájának eredményeként jöhetett létre.

A négy kiválasztott startup részt vesz egy 10 napos, intenzív budapesti mentorprogramon, amely alatt tréningeken, mentorálásokon és üzleti találkozókon szereznek tapasztalatokat. Ezt követően egy 10 napos tanulmányútra indulnak a visegrádi régióba, ahol lehetőségük lesz üzleti kapcsolataik bővítésére nagyvállalati partnerekkel, emellett kormányzati személyekkel is találkozhatnak.

A kiválasztott startupok között Magyarországot az Aeriu képviseli, mely cég raktárépületek logisztikai folyamatait könnyíti meg az általa kifejlesztett drónszoftver segítségével. A csapat nagyvállalati partnerei között olyan jelentős társaságok találhatóak, mint az IKEA, a Nestlé és az Audi.

A csehországi Aibrace karkötője életet menthet olyan vészhelyzetben, amely a szívhez, idegrendszerhez vagy légzési problémákhoz kapcsolódik. Az alapítók célja, hogy a kockázatos egészségügyi állapottal rendelkező emberek is minél teljesebb életet élhessenek, folyamatos aggódás nélkül.

A szlovákiai Freya a családtervezés kulcsát adja a gyermekvállalás előtt állók kezébe. Személyre szabott alkalmazásukkal az egészség, az életmód és az egyéni prioritások elemzésére alapozva tesznek ajánlásokat. A hat fős csapat tagjai szakértői a matematikai modelleknek, az idegi működésnek és a programozásnak.

A lengyelországi Runvido a legújabb AR technológiát szolgáltatja ahhoz, hogy megkönnyítse a vállalkozások kommunikációját felhasználóikkal. Platformjuk megoldást nyújt a limitált információtranszfer problémájára, és lehetővé teszi, hogy egy képi elemet kiterjesztve hatékonyabb és látványosabb információ átadás készülhessen. Alkalmazásuk már több mint 3000 letöltésnél jár.

A programról bővebb információ a http://v4startupforce.designterminal.org linken olvasható.

MTI/Gazdaság.sk

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia