szerda, május 22, 2019

Keresés

Még több kedvezmény érhető el a Bratislava Card-dal

2665

A Bratislava Tourist Board társaság partnereivel bővítette azoknak a szolgáltatásoknak a sorát, amelyek a Bratislava Card által minden hazai és külföldi turista számára elérhetőek, akik a fővárosba látogatnak.

A vendégek az ingyenes városi közlekedésen kívül több kedvezményben részesülnek, és nemcsak Pozsonyban, hanem az egész Pozsony megye területén igénybe vehetők.

A Bratislava Card immár 12. alkalommal kerül a látogatókhoz. Idén 19 ingyenes szolgáltatást nyújt, többek között a városi tömegközlekedés ingyenes igénybevételén kívül a kártya tulajdonosai már az egész megyében ingyenesen utazhatnak. Ugyancsak térítésmentesen látogathatnak 14 múzeumot, galériát, részt vehetnek a történelmi belváros megtekintésén, felmehetnek a városi tornyokba, körutat tehetnek a Kis-Kárpátok nevű expresszel és egyes vásárlásoknál 100 esetben árkedvezményt kapnak 50 százalékos mértékben.

A már megszokott kedvezményeken kívül a kártyával belépti díj nélkül bejutnak a bazini (Pezinok) Kis-Kárpátok Múzeumába és a Vöröskői (Červený Kameň) Várba. Az ingyenes gyalogtúra a főváros központjában naponta 14.00 órától valósul meg szlovák, német, angol nyelvű idegenvezetéssel, de megegyezés alapján más nyelveken is.

A Bratislava Card ára 1 napra 15; 2 napra 18; 3 napra pedig 20 euró. A kártyával rendelkező szülők gyerekei 1-től 16 éves korig szintén ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést, városnézéseken pedig 1-től 15 éves korig ugyancsak térítésmentesen vehetnek részt.

"A kártyát először 2006-ban bocsátottuk ki és akkor 42 kedvezményre jogosított. Ma már háromszor annyi kedvezményt biztosít és nagy előnye, hogy nem csak a fővárosban, hanem az egész megyében igénybe vehető. Célunk, hogy továbbra is minél többen kiváltsák, éljenek a lehetőségekkel és a turisták minél több napig tartózkodjanak a fővárosban. A kellő népszerűsítésnek köszönhetően 2017-ben az előző évhez viszonyítva 44 százalékkal megemelkedett az értékesített kártyák száma és örömteli, hogy főleg a háromnapos kártyáknak van sikere, amely a legelőnyösebb a látogatók számára" – fejtette ki Ivan Nesrovnal Pozsony főpolgármestere.

A Bratislava Card a pozsonyi és a szenci Turisztikai Információs Központ irodáin kívül megvásárolható a vasúti főpályaudvar és az autóbusz pályaudvar ügyfélirodáiban, a RegioJet Szlovák Nemzeti Felkelés Hídja alatti kirendeltségén, a Hodža téri aluljáróban, a Twin City Liner hajóállomás Huma-6-os számú pontonjánál, több szálloda recepcióján és minden ilyen helyen megfelelő tájékoztatást is nyújtanak a kedvezményekkel kapcsolatosan. A kártya összesen 23 árusítóhelyen vásárolható meg, illetve a visitbratislava.com/bc webportálon online is.

"A pozsonyi régió a látványosságok és turistaprogramok széles választékát nyújtja a látogatóknak. Vonzóak a főváros történelmi utcácskái, nevezetességei, a Kis-Kárpátok ízes borai, a Napfényes Tavak Szencen, az Erdőhát (Záhorie) kerékpárutai. A partnereinkkel való egyeztetés után ezeket a kártya tulajdonosai ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedéssel, a bazini Kis-Kárpátok Múzeumába, a Vöröskői Várba való belépéssel együtt" – hangsúlyozta Juraj Droba, a Pozsony megyei önkormányzat elnöke.

A Bratislava Tourist Board program fő támogatói a Pozsony megyei önkormányzat, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat, a Bratislava Region Tourism további 70 társasággal, amelyek a turizmus és idegenforgalom területén működnek.

Zuzana Horčíková, a Pozsonyi Integrált Közlekedési Társulás vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt években eladott kártyák számának emelkedése mutatja, hogy megnőtt az érdeklődés irántuk, a turisták egyértelműen látják annak előnyeit. Bejelentette azt is, hogy 2018 második felében új mobilapplikációt vezetnek be, amellyel a látogatók, de valamennyi utas számára leegyszerűsödik a jegyvásárlás, a kívánt útvonal megtervezése és a csatlakozások kikeresése.

Fotó: Neszméri Tünde/Felvidék.ma

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia