csütörtök, augusztus 06, 2020

Keresés

Szlovákia gazdasága

A korrupció nem szűnik meg a miniszterek cseréjével

3182Zuzana Petáková, az Állítsuk meg a korrupciót! alapítvány igazgatója értékeli, hogy a kormány teljesíteni kívánja a korrupció megakadályozása ellen beígért intézkedéseit, de ennek legfőbb feltétele a korrupció elleni hivatal munkájának beindítása lenne.

Bővebben: A korrupció nem szűnik meg a miniszterek cseréjével

 

Bevásárlóturizmus: kedvezőbb árak, jobb minőség

3181A szlovákiai lakosság szomszédos országokba irányuló bevásárlóturizmusának oka főleg az ittenieknél kedvezőbb árakban és az árfolyamkurzusban rejlik. Mint ahogy arra a Wood & Company elemzője, Eva Sadovská felhívta a figyelmet, ez azonban nem jó hír a szlovák gazdaság számára.

Bővebben: Bevásárlóturizmus: kedvezőbb árak, jobb minőség

   

A Rozsnyói járásban is megjelent az afrikai sertéspestis

3180Az afrikai sertéspestis már átterjedt a Rozsnyói járásra is. Ez már az ötödik szlovákiai járás, ahol felütötte a fejét a betegség. Tájékoztatta aTASR hírügynökséget a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium.

Bővebben: A Rozsnyói járásban is megjelent az afrikai sertéspestis

   

Hogyan alakul a fogyatékosok, az ápolók és asszisztenseik javadalmazása?

3179Milan Krajniak munkaügyi, családi és szociális ügyek minisztere szeretné új alapokra helyezni a súlyosan egészségkárosodottak, illetve ápolóik és asszisztenseik járadékait, az érintettek azonban kétkedve fogadják az ígért reformokat annak ellenére, hogy a tárcavezető tisztességes eljárást ígér.

Bővebben: Hogyan alakul a fogyatékosok, az ápolók és asszisztenseik javadalmazása?

   

Nagyobb öregségi nyugdíj, több nyugdíjas

3178A Szociális Biztosító tájékoztatása szerint ez év júniusának végével 485 euróra emelkedett az öregségi nyugdíj összege, a múlt évhez viszonyítva 25,70 euróval lett magasabb. Az összeg növekedésével nőtt a nyugdíjasok száma is. Míg tavaly júniusban Szlovákia lakosságából 1 millió 74 ezer nyugdíjast tartottak számon, idén júniusban már 1 millió 84 ezret.

Bővebben: Nagyobb öregségi nyugdíj, több nyugdíjas

   

1. oldal / 421

Minden jog fenntartva, Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság, 2010
A honlap a Corvinus Támogatásközvetítő és Tőkebefektetési Zrt. támogatásával készült. Created: namedia